Tuesday, April 10, 2012

VB Hair Transformation since 1997

 Aku mmg peminat VB ni sejak dari group Spice Girls lg..even mak aku kutuk2 kata die hodoh & DB buta sbb kahwin dgn die..aku ttp minat kat die....
Victoria is the one of celebrities yg look better with medium & short hair

1997 : The Longer Bob (cute)

1998 - 2005 : Trying too hard to look alike fiancee (now hubby) DBeckham

2006 : Trying to look feminine but end up looking like a drag queen

2009 : She invented the POB (Posh Bob) the made it as statement haircut all over the world....even myself had gone crazy for this cut

 2010 : Maybe got tired with the POB do, she chopped it a little shorter & yet again it has became one of popular haircut in the world

2011 : After having several bad hair days, she opted the pixie haircut which look cute on her.

 2011 : Lookin softer with tousled hair

2012 : She now knows how to manage longer mane

Back Dated : Oscar 2012

The Worst Dress
+
Ugly Hair



The Best Dress
+
The Cuteness

Monday, April 9, 2012

ABPBH 25 & Fesyen Artis Kita

ABPBH 25 dh pun melabuhkan tirai 2 hari lepas & masing2 dh tahu siapa yang menang....actually, aku xde la minat pun nak tgk siapa menang ke kalah ke........excited nak tgk fesyen artis kite ke majlis2 mcm ni......As a whole, tahniah la pd artis2 kite sekarang ni dh mula pandai pakai yg tutup2 sikit..walaupun masih ada segelintir yg masih suka nak tunjuk kelicinan kulit masing-masing.

As usual, aku ada list favourite for best & worst  of the night....aku nilai dr perspektif sendiri dr segi entire look...kalu ada sape yg xsetuju, itu terpulang la...sbb aku nilai ikut taste sendiri.

Jom kite begin dgn the best look of the night......(tidak ikut turutan ye)

*Adira : Dengan dress Avant Garde ni walaupun nampak weird tp look so sweet & cute on her dgn cute haircut tu...warna soft Pink tu buat complextion Adira lg gebu....

* Next is our cutie Nora Danish : The classic cutting dress with lace sleeve nampak sangat dreamy...jarang tgk Nora Danish dlm warna pale blue dgn classic hairdo & what i like the most was her make up done...so nice. She looks like a living doll...its hardly to believe that she's a mum to a son because of her royal cuteness & her stupid ex hubby left her for another woman

 * Ziana Zain's performance dress was the best dress of the night!!!period!!!!! Maybe ada yg x setuju because baju tu memberi gambaran yang seksi coz nampak die mcm halfly naked.....tp pd aku this is a perfect dress...Rizman Ruzaini ke designer nye?

* Oh gorgoeus Maya Karin...she looks best in simple dresses.....she can make statement with simple pieces...she never can go wrong in them..her hair,make up,the dress are perfect combination..Plus the perfect smile!!!!!

* Betul kata Rosyam Nor, Fazura  pelakon wanita tercantik di Malaysia...her beauty is timeless..xjemu mata memandang..her red carpet dress are awesome...her tuxedo ,2 thumbs up!!!!both of her make up pun cantik....pandai that makeup artis serlahkan kecantikan die....


Ok now, jom view lak worst look of the night

* Ok..what else can i say....Fasha Sandha yg tersendat...i dont know whether its the dress or her curvier body or because i do really hate her.....but honestly her appearance lately doesnt impress me much....fesyen seksi2 ni dh so yesterday kot Fasha...here are some advice for u..if u wanna look classy sexy without looking like a 'biatch', learn the fashion tips from Fazura or Ziana Zain ok?

*Anzalza ke nama die ni????? ok....overly done..too much...the belt is ugly..if she up do / tie her hair would be much better, chicky & fun

* Sebenarnye bj Eja ni x buruk pun....sebenarnye nak komen minah baju biru kat belakang tu.....siapa lg kalu bukan Rozita Che Wan...sbb gambo die xdpt digoogle so dpt yang ni je.....as usual, samaada tema larger than  life or not, her fashion sense mmg over the top...Over as usual....look fake all the time..enaough said..baju ko buruk wpun glam..rasanya Rozita asyik ulang fesyen yg sama 

*Neelofa cantik, baju pun cantik tp xtau apa yang x umpppphhh ttg die mlm ni.......

*Ni 3 serangkai mmg worst look of the night.......bj gold tu aku x kenal siapa....tp Didie Alias dh over gile. Nak jdkan Lady Gaga fashion icon agaknye.....baju Pink Najwa Latif ni ok la, padan dgn usia yg teenage tu...tp sebenarnye x berkenaan jumpsuit yg die pakai masa nyanyi dgn Black mlm tu...Disaster

 * Nice try at the early stage berhijab but then the turban colour dgn frock kat bhgn bwh mcm x compliment je.....teringat lak Scarlett Johannson dgn cocktail dress yg dpt kritikan Fashion Police 

Friday, March 16, 2012

Ok..now i am officially a mrs.

Salam all....dh hampir 4 bulan bergelar Puan....masih dalam tempoh penyesuaian diri...tp baru nak terhegeh2 update blog....asyik melayan FB jek.....
Dgn post & tempat baru ni mungkin la ada masa terluang nak mengupdate status or cite2 lawak/bodoh/anything lah...

Sebelum apa2...jom layan sekejap some of wedding memorable moments

video
























Wednesday, April 20, 2011

The Colour for my Solemnization Day

For my solemnization, my hue choice would be GREY and PINK.  At first, i want to choose White and Pink but after i saw the combination colour of this hand bouquet, automatically, i changed my mind......

hopefully, we will look great in this combination colours.......ermmmmm, just cant hardly wait for our big day------------Tee hee!!! ;-)